"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

31 mar. 2014

ღ Bună dimineata soare ღPovestea curcubeului


.
Cu mult timp în urmă, la începutul timpurilor, culorile lumii s-au certat. Fiecare dintre ele pretindea că era cea mai bună, cea mai frumoasă, cea mai importantă,  cea mai iubită.

Verdele spuse:
"Uitaţi-va la iarbă, frunze şi copaci. În mod evident vedeţi şi voi că sunt cea mai importantă culoare. Sunt culoarea vieţii şi a speranţei. Uitaţi-va în jur şi o să vedeţi că sunt peste tot".

Albastrul l-a intrerupt si exclama: 
 "Gândiţi-va la cer şi la mare. Apă stă la baza vieţii şi fără mine nu ar există cerul albastru. Fără mine nu ar există nimic!"

Galbenul incepu sa rada:

"Eu sunt luminos şi cald, iar tu eşti atât de serios. De fiecare dată când te uiţi la o narcisa galbenă sau la o floarea-soarelui zâmbeşti. Soarele, luna şi stelele sunt galbene, frumuseţea mea este atât de evidenţă încât oricine mă vede rămâne uimit."

Portocaliul incepu sa se laude:

" Eu sunt culoarea mâncărurilor sănătoase ce dau putere. Morcovul, portocală şi dovleacul au multe vitamine. Şi atunci când portocaliul umple cerul, la răsărit sau la apus, frumuseţea mea este atât de evidenţă încât toţi cei ce mă văd se opresc să mă privească cu admiraţie şi uimire."

Ei bine, rosul incepu sa strige:

"Eu sunt conducătorul întregii vieţi. Sângele este roşu şi sângele înseamnă viaţă. Eu sunt culoarea pasiunii şi a iubirii."

Violetul se ridica in picioare si era foarte inalt.

El vorbi dând foarte multă importantă spuselor sale:
"Eu sunt culoarea imperială şi a regilor. Oamenii puternici întotdeauna m-au ales pe mine deoarece eu sunt culoarea puterii şi a înţelepciunii."

La sfarsit, cu o voce joasa si timida, Indigoul spuse:

"Cu greu mă observaţi, însă deşi sunt tăcut, fără mine nu aţi fi nimic. Aveţi nevoie de mine pentru echilibru şi contrast şi pentru linişte interioară."

 Fiecare în parte considera că este perfecţiunea întruchipată. 

În timp ce se certau din ce în ce mai tare, un fulger puternic lumina cerul. Începu să tune şi să plouă cu găleata. Culorile tremurară de frică şi se strânseră în braţe pentru a se linişti şi proteja una pe alta.
Apoi ploaia începu să vorbească:
"Voi, culorilor,vă certaţi care este cea mai bună, fiecare încercând să fie deasupra celorlalte. Nu înţelegeţi că fiecare în parte aţi fost făcute cu un scop special, fiecare este unică şi diferită? Luaţi-vă de mâini şi urmaţi-mă!”

Culorile se apropiară şi se luară de mâini.
“De acum încolo”, zise ploaia, “când plouă, alaturarea voastră , va fi un semn al păcii şi al speranţei.”si ve-ti forma Curcubeul
 

Astfel, oameni buni, de fiecare dată când ploaia curaţă pământul şi zariţi un curcubeu pe întinsul cerului, ţineţi minte că fiecare dintre voi este special.
Lăsaţi culorile curcubeului să vă reamintească să vă apreciaţi pe voi înşivă şi pe cei din jur.

Un inceput de saptamană cât mai plăcut vă doresc!


Recomandare    Dacă doresti să participi , in fiecare luni ,publică pe blogul tău , un   articol (video,text,imagini)  si daca vrei să-l impartasesti cu noi  inscrie articolul la   "Bună Dimineata Soare"!2 comentarii:

 1. Frumoasa poveste! Eu stiam ca atunci cand apare curcubeul înseamna ca Dumnezeu nu ne-a uitat! :)
  Iti doresc o saptamana plina de culoare si veselie! :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Daca si culorile se "orgolizeaza", crezandu-se una mai buna decat cealalta, ce sa mai zicem despre oameni?! :) Culorile au priceput ca fiecare e speciala - ramane sa inteleaga si oamenii! :)
  Se pare ca au fost aduse impreuna de... frica. ;) De frica, probabil, stiu si oamenii... Dar nu de frica ar trebui sa existe in armonie. :)
  O poveste minunata!
  Multumesc pentru urare! Saptamana minunat sa o petreci!

  RăspundețiȘtergere