"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

6 oct. 2013

ღ Buna dimineata soare ღ

Pentru un inceput de săptămâna cât mai plăcut!

“Vorbele bune dau încredere,
Gândurile bune dau profunzime.
D
ăruirea din bunătate - trezeste iubire.”

.
Legenda boliviană a băiatului surd care vindecă lumea

În 2013, cântăreţul Naughty Boy a scos o melodie, "La La La", al cărei videoclip se învârte în jurul unei legende boliviene orale, datând de la începutul secolului 20.

Legenda se referă la un băiat surd, care, sătul de abuzurile tatălui violent, fuge de acasă. Băiatul găseşte un câine,care îl însoţeşte de atunci. După ce trăieşte o perioadă de timp pe străzi, băiatul descoperă că are talentul special de a percepe problemele oamenilor, pe care le poate vindeca ţipând, ţipăt despre care se spune că era peste măsură de puternic, asemena unui cutremur şi unei tornade.

Într-o  zi, băiatul găseşte un bătrân, în timp ce era batjocorit de sateni. Băiatul rezolvă situaţia, ţipând, şi repune în funcţiune inima bătrânului (în videoclip, băiatul îi cumpără acestuia o inimă nouă).

Împreună, întâlnesc apoi un om cu chipul desfigurat, abuzat şi considerat o scursură de către societate. Acest om le spune că el este un profet care a fost blestemat de un demon, El Tio, pentru că nu i se închina, aşa că a abandonat societatea, în care acest demon era atotprezent.

El Tio este considerat ca fiind stăpânul lumii subterane, căruia muritorii îi oferă cadouri pentru a fi protejaţi de el sau măcar pentru a-i îmbuna în furia demonică.Profetul le mai spune că oricine care poate auzi demonul intră automat sub controlul său.

Demonul putea fi găsit în deşert, acolo unde fusese un oraş în care oamenii se închinau demonului - care i-a blestemat în schimb să se omoare între ei până ce nu a mai rămas nimeni, doar o mare de sare pe locul fostului oraş.

După ce nu găsesc nimic în acel deşert, băiatul, împreună cu bătrânul, profetul şi câinele, călătoresc la locul unde demonul trebuia să locuiască. Aşa că ajung la o mină, într-un munte.

Însă, pentru că oricine care auzea blestemele demonului era pierdut, numai băiatul, surd fiind, putea merge la acesta şi să acopere şi să oprească blestemele revărsate asupra lumii cu ţipătul lui vindecător. 



 



Recomandare    Dacă doresti să participi , in fiecare luni ,publică pe blogul tău , un   articol (video,text,imagini) cu aceasta tema si daca vrei să-l impartasesti cu noi  inscrie articolul la   "Buna Dimineata Soare"!


4 comentarii:

  1. Imi place melodia muuult de tooot si am tot ascultat-o vara asta! acum ca ii stiu si povestea, parca e si mai frumoasa! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. o poveste frumoasa si interesanta. o saptamana frumoasa sa ai! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place melodia si azi i-am aflat si "povestea". :)
    Saptamana minunata sa iti fie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Şi mie îmi place melodia asta. Toată vara am auzit-o la radio, dar nu-i ştiam povestea atât de interesantă!
    O săptămână frumoasă, Iulisa! :-)

    RăspundețiȘtergere