Lupinul, planta care poate inlocui carnea si laptele
,
Potrivit dr. ing. Peter Eisner, coordonatorul studiului, din proteinele provenite semintele din lupin se pot produce branza si inghetata, fara riscul intolerantei la lactoza. Avantajele sunt ca lupinul nu are un gust specific, nu contine colesterol si este bogat in acizi grasi polinesaturati. De asemenea, semintele de lupin pot fi folosite pentru realizarea unor preparate din carne.
sursa
Daca vrei sa participi ,mai multe detalii si multe imagini la CARMEN
Frumoase imagini. O zi buna!
RăspundețiȘtergereSe prezintă în culori pentru toate gusturile.
RăspundețiȘtergereBună Iulisa!
RăspundețiȘtergereMinunate flori și culori,îmi plac!
O zi superbă îți doresc!
Cu drag!
"gustul si culoarea fericirii" :)
RăspundețiȘtergereFotografia lupinului albastru e cea mai reusita. Dar toti sunt frumosi si mi-as dori sa am o gramada de tufe de lupini in gradina. Deocamdata am ramas cu una ... melcilor le plac frunzele lur la nebunie :)
RăspundețiȘtergereO zi buna, Iulisa !!!
PS - buburuza e grozava :)
Nu ştiam că aceste plante sunt comestibile.
RăspundețiȘtergereEu sînt mai căpos de felul meu: iarba este iarbă, floarea este floare, carnea este carne, iar laptele e lapte. Nu merge cu înlocuitori decît dacă nu am încotro. Altfel nu, mulţumesc frumos.
RăspundețiȘtergereFrumoasa floare lupinul, toate varietatile sunt frumoase, cat despre inlocuire zic si eu ca tibi... nuuuu :-)
RăspundețiȘtergereIubesc floarea asta! :))
RăspundețiȘtergereHappy WW!
Wow! Ce culori frumoase!
RăspundețiȘtergereNu stiam despre lupin ca este comestibil.
Happy WW!
Cat de frumos ne-ai colorat ziua!
RăspundețiȘtergereAm citit articolul: foarte interesant...doar consumatorii de carne nu vor fi incantati! :))
Happy WW, Iulisa!
cat sunt de frumoase! zvelte, gratioase, vesel colorate... oare cat mai dureaza pana cand vor zambi atat de frumos si din gradina mea?! :) Superba seria acestor fotografii, Iulisa draga! multumim!
RăspundețiȘtergerehappy WW! :)
Chiar nu știam. natura ne oferă tot ce avem nevoie, trebuie doar să o iubim mai mult! :)
RăspundețiȘtergereNici o planta nu poate inlocui carnea. Fierul din carne se absoarbe mai bine in organism decat Fierul din plante. Cine nu consuma deloc carne e predispus la anemie feripriva intrucat Fierul contribuie la formarea Hemoglobinei in organism.
RăspundețiȘtergeresi ca sa participam la cules de lupin, unde ne inscriem? :)
RăspundețiȘtergereNici nu stiam ca se poate manca.Pana acum le admiram doar culoarea si frumusetea dreapta.
RăspundețiȘtergereO sa incerc sa si gust de acum .Gustul difera dupa culoare?:)
Mulțumesc pentru frumos!
RăspundețiȘtergereFoarte frumoase!
RăspundețiȘtergereNu stiam ca are aceste calitati. Foarte interesant. Si foarte frumoase, in atatea culori minunate. Eu nu am vazut decat albastru pana acum. :)
RăspundețiȘtergereO seara buna sa ai!
Sunt frumoase aceste plante. Sper ca de aceasta data voi retine cum se numesc.
RăspundețiȘtergereAdica... se pot consuma pur si simplu? Uau! Nu m-as fi asteptat la asa ceva cu privire la aceste flori pe care le-am vazut prin multe gradini.
I-auzi! N-am stiut amanuntele astea! E bine de tinut minte in caz de foamete si/sau razboi(desi sunt cam compatibile notiunile)!
RăspundețiȘtergerePina una-alta, ma bucur doar de frumusetea lor !
Impun[toare plante cu flori minunate !!!
RăspundețiȘtergereCe flori frumoase! O încântare să le admiri. Şi mai sunt şi...bune de mâncat! Mai mult decât interesant.
RăspundețiȘtergereO zi frumoasă, Iulisa! :-)
nu stiam lucrurile acestea! si in plus, florile au un colorit superb!
RăspundețiȘtergere