"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

2 feb. 2012

Dunarea inghetata

Dunarea arata ca un pationar imens pe anumite portiuni

 Traversand Dunarea pe inserat!



Fluviul este bocna in proportie de 80% in foarte multe zone 



Totusi, inghetul actual este departe de ceea ce se intampla in urma cu zeci de ani, cand Dunarea ingheta efectiv, iar oamenii puteau traversa nestingherit dintr-o parte in alta. Traficul spre Bulgaria avea loc pietonal, pe Dunarea inghetata.



Iata cum arata Dunarea inghetata in urma cu multi ani:


fotografii  cu Dunarea inghetata in anii 1878, 1918,  Pozele au fost preluate de pe diverse site-uri si bloguri, cum ar fi giurgiuro.blogspot.com,valeriuursan.blogspot.com.

8 comentarii:

  1. Doamne, ce frig !!! Si pestii, pe unde respira ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nivelul oxigenului poate varia destul de puternic sub gheata, de la limite foarte scazute (in caz de acoprire a stratului de gheata cu zapada care nu permite patrunderea soarelui), la foarte ridicate (izolarea de catre gheata a apei nu permite eliberarea gazelor, din acest motiv cantitatea de gaze, in speta Oxigenul, va fi mai mare decat maximul posibil
      O seara frumoasa!

      Ștergere
  2. ma gandesc cu groaza ca va fi cand se va dezgheta...

    RăspundețiȘtergere
  3. bulevardul...Dunarea inghetata...brrr...
    si totusi....mi se pare periculos oricat de inghetata este ea...Dunarea...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce imagini faine! Mai ales cele de epocă, din timpuri atât de vechi. Şi eu am auzit la bunica mea de acele ierni când Dunărea îngheţa, iar oamenii o treceau cu piciorul. Totuşi....n-aş risca o asemenea călătorie temerară, nu de alta, dar vizitele inopinate în lumea peştilor, nu sunt de dorit! :-)

    RăspundețiȘtergere