"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

2 aug. 2015

Buna dimineata soare


    Mereu am considerat ca florile nu se pot naste decât din iubire, dar nu orice fel de iubire, doar aceea care este sortita eternitatii, pura si adevarata. 
  Floarea de colt  nu ar putea fi decât dovada unei iubiri frumoase, delicata si puternica, precum era iubirea dintre o tânara printesa si un slujitor de la curte.

 O astfel de iubire însa, nu putea fi acceptata de oameni, pentru noi sunt mai importante aparentele, rangul, lucrurile materiale decât sentimentele. Asa ca cei doi îndragostiti nu aveau nicio sansa împreuna. 

    Ea a fost închisa în palat iar el trimis pe vârful celui mai înalt munte din regat.

   Dar iubirea e un sentiment mult prea puternic pentru a putea fi controlat de oameni, nu ne cuprinde atunci când ne dorim si nici nu ne paraseste la cererea noastra. Fata de împarat a reusit sa scape din palat si sa ajunga pâna la munte. 

  Cu lacrimi în ochi si inima plina de speranta a început sa-l urce. Urcusul era greu, cararile presarate cu pietre ascutite, vremea schimbatoare, când era soare când ploaie rece si deasa. Cu cât înainta, la picioarele ei se întindea un covor de zapada din ce în ce mai gros. Obosita, fata începu sa plânga.
   Lacrimile ei se rostogoleau pe zapada alba neatinsa si se transformau în picaturi de gheata, rotunde si stralucitoare. În jurul lor, zapada se transforma în petale.
   Primavara, în locul acela au aparut flori mici cu petale albe de zapada si picaturi de lacrimi, lacrimi de iubire. 
   Florile firave rasareau pe stâncile golase asa cum dragostea apare acolo unde nu te astepti si rezista în ciuda tuturor piedicilor.

Ma întreb, câte flori noi au aparut în ultima vreme?


Recomandare    Dacă doresti să participi , in fiecare luni ,publică pe blogul tău , un   articol (video,text,imagini)  si daca vrei să-l impărtăsesti cu noi, inscrie articolul aici!

4 comentarii:

  1. nu mi-a fost dat des in viata sa vad in natura flori de colt - doar de doua ori :) Insa floarea de colt este un simbol al landului în care locuiesc - Bavaria, ca de alfel si in celalalte regiuni aflate la baza Alpilor - în Tirol (Austria si Italia).
    O saptamâna minunata sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  2. am primit o data o floare de olt presata...am fost foarte trista...
    buna dimineata, Iulisa! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am gasit anul trecut la floraria din cartier un ghiveci cu flori de colt.
    Atunci am descoperit ca exista cultivatori de astfel de flori si m-am bucurat nespus.
    Este cam greu sa le vezi pe munti! Inca nu stiu cum sa procedez cu florile. Sigur le voi pune in niste proiecte.
    O seara placuta sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumoasa floarea de colt! Triste povestile iubirilor neimplinite... :)

    RăspundețiȘtergere