"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

28 oct. 2011

Motiv de distracţie şi amuzament

Când spunem octombrie ne gândim la preparatele culinare cu dovleac, dar şi la sărbătoarea de la sfârşitul lunii, Halloween, un motiv de distracţie şi amuzament pentru cei mici.


Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Ea este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows' Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine, ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie. Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat, care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări, Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.

sursa;wikipedia
        
                         

6 comentarii:

  1. Aici am mâncat prima data supa-crema de dovleac. Este grozava!

    RăspundețiȘtergere
  2. :D Uite ca nici nu mai stiam pe cat este:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru cei mici, orice ocazie de distracţie e binevenită. Şi... de cele mai multe ori, nu numai pentru ei! :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi aduc aminte cand eram in gimnaziu, profesorul de lb. engleza ne organiza in fiecare an halloween-ul! Era super, ne costumam, mancam suc si prajituri si faceam concursuri cu premii....ce bine era.....
    O seara frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu scobeam dovleci cu varul meu,cand eram mici:)

    RăspundețiȘtergere